Στα πλαίσια της συνεργασίας των Κέντρων Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας και της Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου έγινε εκπαίδευση μαθητών Λυκείου στα γραφεία των ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αμαρουσίου.

asfales-diadiktio-kep-ygeias-marousi-2

Μαθητές του 4ου και 5ου Λυκείου Λάρισας συνοδευόμενοι από του καθηγητές κυρία Γιαννακάκη Αρχοντία και Παπαδημητρίου Αναστασία, επισκέφτηκαν τα ΚΕΠ Υγείας Αμαρουσίου και αφού ενημερώθηκαν αρχικά για τις δράσεις των ΚΕΠ Υγείας παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου και σχολικού εκφοβισμού από τον επιστημονικό Υπεύθυνο τον ΚΕΠ Υγείας Γιώργο Κορμά.

Η εκπαίδευση διήρκεσε 3 ώρες. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα συµπεριφορών εξάρτησης από το διαδίκτυο, για τις επιδράσεις των κοινωνικών δικτύων στην ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών, το σχολικό εκφοβισμό, τον έλεγχο των διαδικτυακών πληροφοριών, αλλά και για θέματα δημιουργικού και ωφέλιμου διαδικτύου.

Ο κύριος Κορμας αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Εθνικού διαδημοτικού Δικτύου Υγιών πόλεων-προαγωγής Υγείας και Δήμαρχο Αμαρουσίου κύριο Γ. Πατούλη για την λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας αλλά και σημαντική του συµβολή στην προσπάθεια που γίνεται από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου για την εκπαίδευση των παιδιών στο ασφαλές και δημιουργικό Διαδίκτυο μίλησε για τις δυνατότητες του διαδικτύου και τους προστατευτικούς παράγοντες που είναι ικανοί να αποτρέψουν τους έφηβους από την κατάχρηση του διαδικτύου αλλά και επικίνδυνων συμπεριφορών.

Επεσήμανε την ανάγκη οι μαθητές που συμμετέχουν σε προγράμματα αγωγής υγείας να λειτουργούν σαν πολλαπλασιαστές και να ενημερώνουν συμμαθητές τους για τον κινδύνους του διαδικτύου.

Τέλος, τόνισε ότι τα ΚΕΠ Υγείας σε συνεργασία µε φορείς εκπαίδευσης θα συνεχίσουν και στους δεκατέσσερις δήμους του προγράμματος ανάλογες δράσεις που σκοπό θα έχουν την ενημέρωση των μαθητών και των γονέων για τις σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις της υπερβολικής και χωρίς μέτρου χρήσης του διαδικτύου.

asfales-diadiktio-kep-ygeias-marousi