Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ένας μεγάλος αριθμός γονέων απευθύνονται σε ψυχολόγους προκειμένου να αντιμετωπίσουν “δύσκολες” συμπεριφορές των παιδιών τους, παραπονιέται για ιδιαίτερα βίαιες αντιδράσεις πείσματος και θυμού σε περιπτώσεις που αποφασίζεται κάτι αντίθετο προς τη θέληση του παιδιού. Όλοι μας έχουμε υπάρξει μάρτυρες παιδιών που θυμώνουν όταν κάποιος τους διακόψει το παιχνίδι, μουτρώνουν όταν δεν αποκτήσουν το αντικείμενο που θέλουν, οργίζονται όταν κάποιος τους επιβάλλει να διαβάσουν, κλαίνε εκνευρισμένα όταν πρέπει να πάνε για ύπνο.

Όταν τα παιδιά μεγαλώσουν σε ένα σπίτι όπου ο θυμός και οι γενικότερες εντάσεις αντιμετωπίζεται με υγιή τρόπο, τότε μαθαίνουν να χειρίζονται και το δικό τους θυμό και τα αρνητικά συναισθήματα πιο εποικοδομητικά. Στα μάτια των παιδιών οι γονείς είναι το καλύτερο παράδειγμα. Ο θυμός λοιπόν, παρόλο που φοβίζει μικρούς και μεγάλους, είναι μια καλή ευκαιρία για σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών εάν οι γονείς τον αξιοποιήσουν σωστά.

Το ΚΕ.Π Υγείας σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Καλάμου θα πραγματοποιήσει Ομιλία με θέμα τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΥΜΟΥ, από την Κοινωνική Λειτουργό κα Βασιλική Αγγελούση, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 στις 18.00, στο χώρο του Νηπιαγωγείο Καλάμου.

KE.Π. ΥΓΕΙΑΣ ΩΡΩΠΟΥ
Τηλ. 22950 30004
email: kepygeiasoropou@gmail.com