Με Μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/7/2015 το πρωί από τα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστεριού σε συνεργασία με την κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας σε δεκάδες δημότες του Δήμου Περιστερίου ο Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου.

Με την χρήση κινητού Υπερηχογράφου ιατροί ακτινοδιαγνώστες πραγματοποίησαν υπερηχογραφήματα κοιλιακής αορτής στους ενδιαφερομένους με σκοπό την μέτρηση του εύρους της κοιλιακής αορτής.

Στην Δράση συμμετείχαν η Μπεσιένη Πένη στέλεχος των ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστεριού ,ο Γιώργος Κορμάς Επιστημονικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας και ο Ηλίας Νάκος Ακτινοδιαγνώστης της Μονάδας Διαγνωστικής Απεικόνισης και Πρόληψης.

Το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο αν δεν αντιμετωπιστεί μιας και η ρήξη του έχει αιφνίδια κατάληξη σε ποσοστό 70%.

Η διάγνωση του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής εκτός από την παρακολούθηση σε μερικές περιπτώσεις χρίζει και χειρουργικής επέμβασης.

Ο προληπτικός έλεγχος γίνεται μια φορά με υπερηχογράφημα κοιλιακής αορτής σε άντρες και γυναίκες άνω των 65 ετών και σε άντρες και γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό άνω των 55 ετών.

Σκοπός της νέας Δημοτικής Δομής είναι να ευαισθητοποιήσει τους δημότες σε θέματα προληπτικής Ιατρικής και προαγωγής Υγείας και ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων

Τα ΚΕΠ Υγείας είναι ένα πρόγραμμα που γίνεται στο πλαίσιο δράσεων του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων -Προαγωγής Υγείας(Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπικου Δυναμικού» 2007-2013

Οι δημότες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις προληπτικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστεριού που βρίσκονται Δημοσθένους 11 και Παρασκευοπούλου 25 Α και στα τηλέγωνα 2105715291, 210570427.

peristeri-10

peristeri-11