Ομιλία του Δημάρχου Θωμά Ρούσση στο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο των εργασιών του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Θωμάς Ρούσσης παρουσίασε τις δράσεις του ΚΕ.Π. ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου μας, μετά από τιμητική πρόσκληση του Ελληνικού Διαδημοτικού Διτκύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και της Κεντρικής Δομής ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ Ελλάδας.

Ο απολογισμός των δράσεων και των καλών πρακτικών του ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ Ωρωπού το έχει τοποθετήσει στην πρώτη θέση μεταξύ των 30 περίπου ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ που λειτουργούν σε άλλους Δήμους της χώρας. Ο κ. Ρούσσης στην ομιλία του, αφού παρουσίασε τις μέχρι σήμερα δράσεις του φορέα,  τόνισε μεταξύ άλλων: «Η πρόληψη σώζει ζωές και ο σκοπός του ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ είναι ακριβώς αυτός. Φανταστείτε πόσες ανθρώπινες ζωές θα είχαν διασωθεί, αν υπήρχε ένας φορέας που θα βοηθούσε στην πρόληψη. Που θα έδινε στον ασθενή ή τον εν δυνάμει ασθενή την σωστή κατεύθυνση κατά την περιγραφή συμπτωμάτων ασθενείας. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει, ότι μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε γιατί απλά ο ασθενής δεν πρόλαβε την ασθένεια.

Στη σημερινή εποχή, όπου η οικονομική κρίση μαστίζει την ελληνική κοινωνία, οι δράσεις για την εξασφάλιση του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού, που είναι η υγεία, πρέπει να είναι ουσιαστικές. Να μην αποτελούν πολιτικό πυροτέχνημα. Η πραγματική κοινωνική μέριμνα πρέπει να είναι προσιτή στον δημότη σε μία εποχή που ακόμη και οι προληπτικές εξετάσεις αποτελούν πολυτέλεια για μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ακόμη μια φορά διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Επιβεβαιώνουν την άποψη, ότι είμαστε οι μόνοι φορείς εξουσίας που νοιαζόμαστε πραγματικά για τον δημότη. Και γι’ αυτό απαιτούμε σεβασμό. Τον έχουμε κερδίσει με το σπαθί μας. Με τεράστιες προσπάθειες, σε τόσο αντίξοες συνθήκες.

Η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς για τον Δήμο Ωρωπού, όπως ήταν και η μέρα που εγκαινιάσαμε το ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ. Η πρόληψη δεν αποτελεί πλέον ευχή. Γίνεται πράξη. Παρέχεται δωρεάν στους δημότες, σε δημοτικό χώρο κοντά τους».

Ο Δήμαρχος Ωρωπού, οι συνεργάτες και οι άνθρωποι που εθελοντικά αγωνίζονται ανιδιοτελώς, προκειμένου ο σκοπός του ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ να επιτελείται στο έπακρο, ευχαριστούμε από καρδιάς το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), την Κεντρική Δομή ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ Ελλάδας και την ΚΕΔΕ για την αναγνώριση της προσπάθειας μας.

Πάνω από όλα ευχαριστούμε όμως τους δημότες μας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εμπιστεύθηκαν το ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Ωρωπού και τους ανθρώπους του και μας έφεραν στην πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα. Εμείς το μόνο που μπορούμε να σας υποσχεθούμε, είναι ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μαζί με όλους εσάς δίπλα μας.