ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΔΔΥΠΠΥ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΣΤΟ HACK CORONA GREECE

 

Γ. Πατούλης : «Υποστηρίζουμε τις δράσεις που προωθούν οφέλη πολλαπλά για την πατρίδα μας  σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία που διανύουμε».

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 13 Απριλίου ο διαδικτυακός διαγωνισμός   (Hackathlon) Hack corona Greece , όπου βραβεύτηκαν οι 8 καλύτερες ομάδες. Το ΗackCorona  Greece είναι μια πρωτοβουλία των Data Natives και Dataconomy, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Υγείας, του ελληνικού οικοσυστήματος ψηφιακής υγείας και καινοτομίας και  με συνδιοργανωτές την ΕΕΛΛΑΚ και το eHealthForum.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γ.Πατούλης δήλωσε :«Μέσα σε αυτήν την κρίση που βιώνουμε ως χώρα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ελπιδοφόρο μήνυμα να πραγματοποιούνται τέτοιες δράσεις, οι οποίες, αφενός, προσφέρουν στην πατρίδα μας οφέλη και , αφετέρου, αναδεικνύουν  το καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας μας».

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να προβληθούν καινοτόμες, τεχνολογικά, ιδέες που θα αναβαθμίσουν  το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας. Σε όλο αυτό το εγχείρημα συνέβαλλαν πολλοί φορείς υποστήριξης από όλη την χώρα, ενισχύοντας τις διαγωνιζόμενες ομάδες ως  Μέντορες και Κριτές.

Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων ( ΕΔΔΥΠΠΥ )  πλαισίωσε αυτήν την πρωτοβουλία ως φορέας υποστήριξης, στηρίζοντας την πορεία του διαγωνισμού σε συνεργασία και με έτερους φορείς , όπως ήταν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο Δημόκριτος. Το πρώτο βραβείο απέσπασε η εφαρμογή Hackit-19  που χρησιμοποιεί τα αυτοαναφερόμενα συμπτώματα των χρηστών μαζί με την επακόλουθη διάγνωσή τους και τη γεωγραφική θέση ως proxy για την συμπεριφορά του COVID-19 σε συγκεκριμένες περιοχές.