Δελτίο Τύπου

Γ. Πατούλης: Ο κάθε πολίτης πρέπει να έχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας & το ΕΔΔΥΠΠΥ συμβάλει σε αυτά τα θέματα πρόληψης.

Στην 4η διαδικτυακή συζήτηση του Προγράμματος Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης. Στο χαιρετισμό του, συνεχάρη όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, το Ίδρυμα Vodafone για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, τη Vidavo για την τεχνική υποστήριξη και την εκπαίδευση των ιατρών, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για την Ιατρική Συμβουλευτική που παρέχει στους συμμετέχοντες ιατρούς, τα στελέχη των Δήμων μελών που πάντα αγκαλιάζουν τέτοιες πρωτοβουλίες και με την καθοδήγηση του Δικτύου συμμετέχουν ενεργά και υποστηρίζουν τη δράση με όλα τα μέσα που διαθέτουν, είτε με νοσηλευτικό προσωπικό, είτε δημοσιεύοντας δελτία τύπου και διανέμοντας ενημερωτικό υλικό στους δημότες τους προκειμένου να επωφεληθούν και να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις που παρέχονται από το πρόγραμμα εντελώς δωρεάν.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό η κα Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα και η κα Μαριγιάννα Καλαϊτζάκη, Εκπρόσωπος από το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η κα Βιβή Κατσούλη, από την εταιρεία VIDAVO. Οι συμμετέχοντες ιατροί του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Γυναικολόγο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κο Μακρή, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, για θέματα που άπτονται της ειδικότητας του ενώ και ο Γ. Ιατρός Κ.Υ. Γκούρας κος Γουγουρέλας, παρουσίασε το εργαλείο πρόληψης διαβήτη FINDRISC.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Συμμετέχει επίσης το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ενώ για την τεχνική υλοποίησή του υπεύθυνη είναι η εταιρεία Vidavo.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα, καθώς και τα σημεία εφαρμογής του είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα Ίδρυμα Vodafone