Η προαγωγή της υγείας είναι σημαντικό να ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες. Η γνώση για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών διαμορφώνεται ως στάση ζωής

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ

Η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, Πρόεδρος της Unesco Βορείων Προαστίων παραβρέθηκε εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, Δήμαρχο Αμαρουσίου στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Ιωσήφ και πρόσφερε στους μαθητές της Γ΄ & Δ΄ τάξης βιβλία σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Π.Ο.Υ., στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας «Mύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» οργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκστρατεία ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών και του γενικού πληθυσμού. Αποκλειστικά για το σκοπό αυτής της εκστρατείας, δημιουργήθηκε παιδικό παραμύθι, με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από τη συγγραφέα κ. Ιωάννα Μπουλντούμη, το οποίο απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και το οποίο φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, έχουν πραγματοποιηθεί 84 ημερίδες πανελλαδικά με βασική ομιλήτρια την κα. Ελένη Γιαμαρέλλου Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και άλλους αξιόλογους ιατρούς εξειδικευμένους. Επίσης, έχουν διανεμηθεί πανελλαδικά βιβλία στα σχολεία των Δήμων-μελών του Δικτύου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά να μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά του εκπαιδευτηρίου Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Ιωσήφ ένα πολύτιμο βιβλίο που αφορά στην ορθή χρήση των αντιβιοτικών, ειδικά γραμμένο για αυτά, προσφέροντάς τους γνώση για την υγεία τους. Οφείλουμε να μεταλαμπαδεύουμε τη γνώση ειδικά όταν αυτή αφορά στη διατήρηση της ποιότητας της υγείας».

Η Πρόεδρος της Unesco Βορείων Προαστίων, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την προαγωγή της υγείας, που είναι στο πνεύμα του ανθρωπιστικού σκοπού του Ομίλου, δήλωσε τα εξής: «Η γνώση δεν πρέπει να περιορίζεται στην τυπική και καθιερωμένη εκπαίδευση των παιδιών μας αλλά να ενισχύεται με περαιτέρω γνώσεις που αφορούν στην αγωγή υγείας διαμορφώνοντας στάση ζωής . Εκπροσωπώντας το ΕΔΔΥΠΠΥ αλλά και ως εκπαιδευτικός θα ήθελα να συγχαρώ τον Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγ. Ιωσήφ κα. Μαρία Αλτουβά, για την ενεργή και ουσιαστική συμβολή της να μεταδοθεί στους μαθητές ένα μήνυμα, ότι δηλαδή τα αντιβιοτικά πρέπει να αποτελούν υπέρμαχους της υγείας μας και όχι απειλή κατά αυτής με την αλόγιστη χρήση τους». Μαζί με την κα. Πατούλη εκπροσώπησαν τον Όμιλο και τα μέλη κα. Αραμπατζή Μαρία, κα. Καβαδούρου Μαρία και η κα. Αϊδίνη Μαρία.