Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στο

Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και επέκτασής της σε όλο τον πληθυσμό.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ βοηθειών που συνδιοργάνωσε ο Δήμος μας με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων καθώς και με τους διασώστες της Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ). Τέτοιες δράσεις, είτε γίνονται διαδικτυακά ελέω των συνθηκών, είτε δια ζώσης, δεν είναι απλά θετικές, αλλά απολύτως απαραίτητες για την λειτουργία των ΟΤΑ, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για τη ζωή συνανθρώπων μας. Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας θα συνεχίσει να αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες με στόχο αφενός την πρόληψη, και αφετέρου την ενεργοποίηση των συμπολιτών μας και την όσο δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή σε όλο αυτό το κομμάτι που εύγλωττα ονομάζουμε εθελοντισμό, αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη. Ευχαριστώ και πάλι όλους τους συμμετέχοντες».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Είναι αδιαμφισβήτητο πως η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όπως το εκπαιδευτικό σεμινάριο Α’ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ, ενισχύουν την πρωτοβουλία μας αυτή»