Προληπτικός έλεγχος και ενημέρωση-ευαισθητοποίηση με θέμα: «ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ», πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στον Δήμο Μονεμβασίας. Την ημερίδα  διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με την Γ´ Πανεπιστημιακή Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Το πρωΐ του Σαββάτου, σε χώρους του Νοσοκομείο Μολάων, πραγματοποιήθηκε δωρεάν προληπτικός έλεγχος για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και για αγγειακές παθήσεις των κάτω άκρων. Ο έλεγχος με pap test και Doppler αγγείων κάτω άκρων έγινε από ομάδα εθελοντών γιατρών με τη βοήθεια νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Μολάων. Εξετάστηκαν συνολικά 65 γυναίκες στις οποίες δόθηκε και σχετικό ενημερωτικό έντυπο υλικό.

Το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος Παπαδιανίκων, οι δημότες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  από ειδικούς επιστήμονες για τα ιατρικά θέματα: Καρκίνος τραχήλου μήτρας-HPV εμβόλιο, Ο ρόλος της αντισύλληψης στην αγωγή υγείας, Προβλήματα και ψυχολογική προσέγγιση στην εφηβεία, Φλεβικές παθήσεις κάτω άκρων, Στρατηγικές πρόληψης γυναικολογικών καρκίνων, Η γυναίκα στην εμμηνόπαυση.

Ο Δήμος Μονεμβασίας ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν, με οποιοδήποτε τρόπο, στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και διαβεβαιώνει τους δημότες ότι θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά τη διατήρηση της υγείας τους.