Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 02 Φεβρουαρίου 2016 η εκδήλωση του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ και των Δημοτικών Ιατρείων Π.Φαλήρου για την πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη, με την εξέταση Γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και σακχάρου των δημοτών μας, από τον εθελοντή ιατρό Παθολόγο-Διαβητολόγο, κ. Φουστέρη Ευάγγελο, στον χώρο του Β΄ΚΑΠΗ.

Προσήλθαν οι δημότες κατόπιν ραντεβού για δωρεάν εξέταση, ενημερώθηκαν από το προσωπικό των Ιατρείων και του ΚΑΠΗ και διεγνώσθησαν τα αποτελέσματα της εξέτασης από τον Ιατρό. Στο τέλος δόθηκαν δωρεάν μηχανήματα σακχάρου σε όσους παρουσιάστηκε υψηλή τιμή γλυκοζυλιωμένης.

Ο ιατρός πραγματοποίησε ομιλία-συζήτηση με θέμα «Η Διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη στην καθημερινή μας ζωή» με βιωματικό τρόπο παρουσιάζοντας ποιές τροφές πρέπει ένας διαβητικός να χρησιμοποιεί στο διαιτολόγιό του. Εξετάστηκαν 42 άτομα από τα οποία 17 βρέθηκαν με προδιάθεση διαβήτη και σε 13 άτομα διεγνώσθη πρώτη φορά διαβήτης. Τα παραπάνω άτομα θα παρακολουθούνται δωρεάν από τον εθελοντή Ιατρό στα Δημοτικά Ιατρεία.

imerida-020216-01

imerida-020216-03