Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Πρόληψη Καρκίνου του παχέος εντέρου», παρακολούθησαν οι δημότες του Δήμου Λαυρεωτικής στις 16 Οκτωβρίου 2015, στο ΚΑΠΗ Κερατέας.

Η ημερίδα οργανώθηκε από το Δήμο Λαυρεωτικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου.

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», κα Δήμητρα Πάλλη, άνοιξε την ημερίδα και καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο γιατρός κ. Στέφανος Τσιπουράκης, ο οποίος μίλησε για τον Καρκίνο του παχέος εντέρου, που ήταν το βασικό ιατρικό θέμα της ημερίδας. «Διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, εάν: είστε πάνω από 50 ετών, πάσχετε από φλεγμονώδη νόσο, υπάρχει κληρονομικότητα», επισήμανε ο γιατρός και στην συνέχεια ανέλυσε πως μπορεί να ενημερωθεί κάποιος για τη νόσο, πως μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος και ποιες είναι οι προληπτικές εξετάσεις που διαφυλάσσουν και προλαβαίνουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Τους συμβούλεψε να βάλουν την άσκηση στην καθημερινή τους ζωή, να υιοθετήσουν μια πιο ισορροπημένη διατροφή και πιο υγιεινό τρόπο ζωής , έτσι ώστε να προστατέψουν την υγεία τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους δημότες και ο κ. Σ. Τσιπουράκης, απάντησε απλά και κατανοητά σε κάθε απορία τους.

imerida-02

imerida-05

imerida-04