Ημερίδα Ευαισθητοποίησης του ΚΕ.Π. Υγείας Ωρωπού με θέμα την Πρόληψη του καρκίνου του μαστού, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα ΚΑΠΗ των νέων Παλατίων. Το –κατά βάση γυναικείο κοινό- ενημερώθηκε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με μια ασθένεια, η οποία μπορεί να διαγνωσθεί, να αντιμετωπισθεί εγκαίρως τελικά να ιαθεί εφόσον εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν :

  • Ο κ. Ευγένειος Κουμαντάκης, καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Κλινικής “Γένεσις Αθηνών” καθώς και Επιστημονικός Υπεύθυνο του e-learning Προγράμματος με τίτλο “Ανθρώπινη Αναπαραγωγή”, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Κλινική Γένεσις Αθηνών Α.Ε. ο οποίος τόνισε ότι η νίκη της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ιατρική έρευνα, την ενημέρωση και την πρόληψη.
  • Ο κ. Αριστοτέλης Μιχαλόπουλος, Ειδικός Απεικονιστής Μαστού, Επιστημονικός Υπεύθυνος Απεικονιστικού Ιατρείου Χειρουργικής Ογκολογίας Μαστού Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ο οποίος παρουσίασε τις Απεικονιστικές Μεθόδους παθήσεων μαστού.
  • Ο κ. Γεώργιος Κουμαντάκης , Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Χειρουργός Μαστού και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ιατρείου Χειρουργικής Ογκολογίας Μαστού της Κλινικής “Γένεσις Αθηνών” ο οποίος μίλησε για την Κλινική Εξέταση, τη Διάγνωση, την Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού, καθώς και για την παρουσίαση της λήψης test pap μαστού.
  • Ο κ. Κωνσταντίνος Σφακιανούδης, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος, με εξειδίκευση στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στα Πανεπιστήμια Montpelier και Toulouse και συνεργάτης της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ο οποίος μίλησε για τη Διατήρηση Γονιμότητας και τον Καρκίνο σε συνάρτηση με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Το κοινό έτυχε μιας πλήρους και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης καθώς παρακολούθησε τη συμπτωματολογία, τις μορφές του καρκίνου του μαστού, τις μεθόδους ελέγχου και λήψης υλικού προς βιοψία, τους τρόπους αυτοεξέτασης, αλλά και τη δυνατότητα διαστήρησης της γονιμότητας σε καρκινοπαθείς, έλαβε έντυπο ενημερωτικό υλικό, και επωφελήθηκε της δωρεάν προσφοράς Ψηφιακής Μαστογραφίας σε όλα τα παρευρισκόμενα μέλη του ΚΕ.Π. Υγείας Ωρωπού.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι τετοιες συνεργασίες είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορεί να προσφέρει ο επιστημονικός ιατρικός κλάδος μαζί με το Δήμο μας και δήλωσε ότι: «Δεν είναι τυχαίο το “Kάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν”, τη διδακτική ρήση που είχε διατυπώσει ο Ιπποκράτης, πριν από χιλιάδες χρόνια. Αυτή πρέπει να προβληματίσει σήμερα και το σύγχρονο άνθρωπο καθώς είναι πιο επίκαιρη από ποτέ!»