Στην Ικαρία πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από την ΕΔΟΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Γ. Πατούλης: «Υποστηρίζουμε ενεργά την έγκαιρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε κάθε σημείο της χώρας»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στο Δήμο Ικαρίας,  το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Παρόντες σε αυτή την επιμορφωτική δράση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Μέριμνας Βορείου Αιγαίου κ. Παντελής Βρουλής, ο ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κωνσταντίνος Αμέντας, ο ειδικός σύμβουλος του Επαρχείου Ικαρίας κ. Λουκάς Λουκάς καθώς και η Αντιδήμαρχος Δ.Ε Ευδήλου κ. Δέσποινα Τσαγκά.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν δωρεάν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά. Η δράση της ΕΔΟΚ συνεχίζεται με επόμενες στάσεις τον Αγ. Κήρυκο Ικαρίας και τους Φούρνους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Μέριμνας Β. Αιγαίου κ. Παντελής Βρουλής ευχαρίστησε το ΕΔΔΥΠΠΥ και την εκπρόσωπο της ομάδας της ΕΔΟΚ κα. Λουίζα Λογοθέτη και δήλωσε: «Το σεμινάριο Α’ Βοηθειών που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ικαρίας, ήταν δυστυχώς περισσότερο επίκαιρο από ποτέ λόγω του σεισμού και των καταστροφών που προκλήθηκαν. Οι πολίτες ενημερώθηκαν και  έλαβαν χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Έχοντας ήδη προγραμματίσει το ταξίδι στα νησιά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, συμπέσαμε σε μια δύσκολη συγκυρία μετά τον καταστροφικό σεισμό. Αυτό μας δίνει ικανοποίηση καθώς καταφέραμε να παρέχουμε υποστήριξη και ενημέρωση στους πολίτες μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης Α’ Βοήθειες-ΚΑΡΠΑ, επιβεβαιώνοντας έτσι το βασικό μήνυμα πως «Η γνώση σώζει ζωές».