Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στο

Δήμο Πύδνας-Κολινδρού

 

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, το Κέντρο Κοινότητας και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Μανώλας, δήλωσε : «Το Κέντρο Κοινότητος του Δήμου μας με τις δράσεις που αναλαμβάνει και υλοποιεί καθώς και με την εν γένει κοινωνική προσφορά του συμβάλλει στην προσπάθειά μας για καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας. Το εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ το οποίο πραγματοποίησε την παρελθούσα Κυριακή το Κέντρο Κοινότητας του δήμου μας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και απέσπασε τα θετικά σχόλια πλήθους συνδημοτών μας. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του σεμιναρίου αλλά και σ’ όσους συμμετείχαν σ’ αυτό και πρόσθεσαν ένα λιθαράκι στις γνώσεις τους. Διότι πράγματι «Η γνώση σώζει ζωές». Καλή συνέχεια στο δημιουργικό έργο του Κέντρου Κοινότητος».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η ευαισθητοποίηση των πολιτών έχει αποδειχτεί σωτήρια καθώς με βασικές γνώσεις μπορεί ένας συμπολίτης μας να σώσει μια ανθρώπινη ζωή. Το Δίκτυο συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο για την προαγωγή της υγείας των δημοτών, εν καιρώ πανδημίας».