Γ. Πατούλης: «Μέλημά μας η έγκυρη ενημέρωση και η προαγωγή υγείας όλων των πολιτών και κυρίως των παιδιών, των αυριανών ενηλίκων»

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων υπό την αιγίδα του ΙΣΑ διοργάνωσε τη Δευτέρα 1 Μαρτίου το τέταρτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Η τέταρτη διαδικτυακή παρουσίαση είχε θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ». Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών, εκπαιδευτικών, γονέων που συμμετείχαν στη συζήτηση στο τέλος της παρουσίασης.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 7). Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι η «ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Μεγαρέων, ιατρός, κος Κωνσταντίνος Καράμπελας δήλωσε: «Σήμερα έγινε ακόμα μία ενδιαφέρουσα επιμορφωτική ομιλία του Παιδιάτρου-Εντατικολόγου κ. Α. Χατζή με θέμα τα ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ που προσέφερε πολύτιμη γνώση σε όλους μας, γνώση που οφείλουμε να μεταφέρουμε στα παιδιά μας ώστε να τα θωρακίσουμε με ένα δίχτυ ασφαλείας και να τα κάνουμε να υιοθετήσουν ένα σωστό και υγιή τρόπο ζωής. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, με τη συμμετοχή του στο διαδικτυακό πρόγραμμα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων , αποδεικνύεται για άλλη μια φορά εργαλείο ενημέρωσης αλλά και πρόληψης όλων των πολιτών. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε γονείς και παιδιά με κάθε δυνατό τρόπο».

Η Γενική Διευθύντρια του Δικτύου κα Μαρία Αϊδίνη παρακολούθησε την παρουσίαση του κ. Χατζή για τα ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ και συμμετείχε στη συζήτηση με τους άλλους συνομιλητές και δήλωσε: «Είναι σημαντικό οι γονείς να παρατηρούν τα παιδιά τους για τυχόν ατυχήματα που μπορούν να συμβούν στο σπίτι αλλά και σε άλλους χώρους. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται η σημερινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών και γονέων σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη για κινδύνους υγείας παιδιών».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη το συνδιοργανωτή Δήμο Μεγαρέων για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω των ΚΕΠ Υγείας και δήλωσε: «Σήμερα τα ατυχήματα είναι η κυριότερη παιδική ασθένεια. Οι δηλητηριάσεις, οι πτώσεις, τα εγκαύματα αλλά και οι πνιγμοί απειλούν την υγεία και τη ζωή των μικρών παιδιών. Καθημερινά τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους τόσο στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον που απασχολούνται. Ως Δίκτυο μέλημά μας είναι η έγκυρη ενημέρωση και η προαγωγή υγείας όλων των πολιτών και κυρίως των παιδιών, των αυριανών ενηλίκων μέσω των προγραμμάτων και των δράσεων μας».