Διαδικτυακό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά

Γ. Πατούλης: «Στη χώρα του Ιπποκράτη, η υγεία ξεκινάει από τα παιδιά μας, τους αυριανούς ενήλικες πολίτες, σε μια υγιή κοινωνία»

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων υπό την αιγίδα του ΙΣΑ διοργάνωσε την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα το «ΚΑΠΝΙΣΜΑ» είχε χρονική διάρκεια περίπου 2 ώρες, ενώ ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 7). Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι το «ΑΛΚΟΟΛ».

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν τα στελέχη της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ και του ΕΔΔΥΠΠΥ, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του Δικτύου κα Μαρία Αϊδίνη.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Μεγαρέων ιατρός, κος Κωνσταντίνος Καράμπελας δήλωσε: «Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων, αποδεικνύει για άλλη μια φόρα, με τον πλέον καλύτερο τρόπο, τον ρόλο του ως σημαντικό εργαλείο πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών για θέματα αγωγής και προαγωγής της Υγείας. Σήμερα, με μεγάλη χαρά εγκαινιάσαμε το νέο πρόγραμμα του ΕΔΔΥΠΠΥ «ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ», πιστεύοντας ότι για να χτίσουμε σωστά δομημένες και υγιείς κοινωνίες, θα πρέπει να επενδύσουμε στα παιδιά μας. Η σωστή διαμόρφωση της συμπεριφοράς και της προσωπικότητάς τους γενικότερα, αρχίζει από την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους γονείς με κάθε δυνατό τρόπο, εν μέσω πανδημίας, και θα είμαστε παρόντες, προσπαθώντας να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που αφορούν το πολυτιμότερο αγαθό που δεν είναι άλλο από την Υγεία μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης αφού ευχαρίστησε τον συνάδερφο και συνεργάτη του κ. Αναστάσιο Χατζή, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στα στελέχη του Δήμου Μεγαρέων και δήλωσε: «Είναι γνωστό πως η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας. Σήμερα, πραγματοποιείται ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των γονέων σε θέματα προαγωγής υγείας των παιδιών. Τα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Μεγαρέων αποδεικνύουν εμπράκτως πως βρίσκονται σταθερά στον αγώνα της πρόληψης. Ως Δίκτυο προσπαθούμε να παρέχουμε δράσεις απόλυτα προσαρμοσμένες στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα». Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Δ.Σ του Δικτύου, ευχήθηκε καλό ξεκίνημα για το νέο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά.