Γ. Πατούλης: «Η παχυσαρκία σε παιδιά και εφήβους μπορεί να προληφθεί με ορθή και έγκυρη ενημέρωση»

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγ. Βαρβάρας υπό την αιγίδα του ΙΣΑ διοργάνωσε τη Δευτέρα 19 Απριλίου το πέμπτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Η πέμπτη διαδικτυακή παρουσίαση είχε θέμα την «ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ». Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών, εκπαιδευτικών, γονέων που συμμετείχαν στη συζήτηση στο τέλος της παρουσίασης.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 7). Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι τα «ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ».

Ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος δήλωσε: «Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί μία σύγχρονη μάστιγα με τα ποσοστά της στα παιδιά και στους εφήβους συνεχώς να αυξάνονται τόσο, ώστε να θεωρείται η μάστιγα του αιώνα. Η ομιλία του ιατρού κ. Χατζή ήταν πολύ διαφωτιστική και προσέφερε πολύτιμη γνώση σε όσους είναι γονείς αλλά και σε όλους μας. Τα προγράμματα πρόληψης στοχεύουν στο να μειώσουν τον κίνδυνο για τα παιδιά, προβάλλοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες και δημιουργικές διεξόδους ενασχόλησής τους».

Τη δράση χαιρέτησε η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη η οποία δήλωσε: «Το Δίκτυο στοχεύει μέσω των δράσεων του στην έγκυρη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών για τη μείωση των παραγόντων κινδύνου από την ανθυγιεινή διατροφή και την έλλειψη της σωματικής άσκησης».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η παιδική παχυσαρκία συναντάται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο λόγω της αυξημένης πρόσληψης ανθυγιεινών τροφίμων και κυρίως της ελλιπούς άσκηση. Το δύσκολο διάστημα της πανδημίας που η φυσική δραστηριότητα έχει ελαχιστοποιηθεί, χρήζει η διατροφή των παιδιών ιδιαίτερης προσοχής. Μέλημά μας η έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών για υγιεινή διατροφή και ενθάρρυνση για σωματική δραστηριότητα».