Γ. Πατούλης: «Οφείλουμε να ενημερώνουμε εγκαίρως τα παιδιά μας για κινδύνους υγείας».

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ», σε συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου, υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διοργάνωσαν τη Δευτέρα 12 Απριλίου, το πέμπτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά».  Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας Zoom.

Η πέμπτη διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα την «ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ» είχε χρονική διάρκεια μία ώρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε στο τέλος της παρουσίασης η συζήτηση του κ. Χατζή με τους συμμετέχοντες, μετά από ερωτήματα που του τέθηκαν σχετικά με τη θεματολογία που παρουσιάστηκε.

Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι τα «Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα». Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 7).

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου, κα. Ιωάννα Μαλιάτση, αφού ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές του Προγράμματος, και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας  και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, δήλωσε: «Η αύξηση του φαινομένου της παχυσαρκίας αποτελεί ένα από τα μείζονα ζητήματα της σύγχρονης εποχής. Ειδικότερα, η παιδική παχυσαρκία στιγματίζει και επηρεάζει αρνητικά ποικίλες πτυχές της ζωής και της υγείας πολλών παιδιών και εφήβων. Συνεπώς, κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση αναφορικά με τις ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου και την έγκαιρη πρόληψή του».

Η Γενική Διευθύντρια του Δικτύου κα Μαρία Αϊδίνη παρακολούθησε την παρουσίαση του κ. Χατζή για την  ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ και συμμετείχε στη συζήτηση με τους άλλους συνομιλητές και δήλωσε: «Το ΕΔΔΥΠΠΥ εφαρμόζει την πολιτική του Π.Ο.Υ για τη διατροφή, μέσω της Επιστημονικής Επιτροπής, μεταφέροντας την τεχνογνωσία και την προαγωγή υγείας στους Δήμους-μέλη του. Στόχος του Δικτύου η μείωση των παραγόντων κινδύνου από την ανθυγιεινή διατροφή σε όλους τους πολίτες αλλά κυρίως στα παιδιά, μέσω των δράσεων του.».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η ελλιπής άσκηση και η συνεχής κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων φαίνεται να αποτελούν κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση της παχυσαρκίας. Ιδιαίτερα η παιδική παχυσαρκία συναντάται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο και συνήθως συνοδεύεται από ανεπανόρθωτες επιπλοκές για την υγεία του παιδιού, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά, που θα τον ακολουθούν και ως ενήλικα. Η πρόληψη πρέπει να ξεκινά νωρίς στη ζωή των παιδιών μας, με ορθή και έγκυρη ενημέρωση των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών για υγιεινή διατροφή και ενθάρρυνση για φυσική δραστηριότητα».