Γ. Πατούλης: «Με δράσεις ενημέρωσης σε εκπαιδευτικούς και γονείς προάγουμε τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών»

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγ.Βαρβάρας υπό την αιγίδα του ΙΣΑ διοργάνωσε τη Δευτέρα 31 Μαΐου το έκτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Η έκτη διαδικτυακή παρουσίαση είχε θέμα τα «Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα». Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 7). Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι οι «Εμβολιασμοί Εφήβων».

Ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος δήλωσε: «Παρακολουθήσαμε άλλη μία ενδιαφέρουσα ομιλία του ιατρού κ. Χατζή που αφορούσε στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Απέναντι σε αυτήν την απειλή επιλέγουμε δράσεις πρόληψης και απόκτησης γνώσης. Προτεραιότητά μας αποτελεί η ενημέρωση των νέων και των εκπαιδευτικών».

Τη δράση χαιρέτησε η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη η οποία εκπροσωπώντας τον Προέδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη δήλωσε: «Η ορθή ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης, συμβάλει στη διασφάλιση της υγείας των νέων. Στόχος η μείωση των παραγόντων κινδύνου από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα σε όλους τους πολίτες αλλά κυρίως δίνοντας έμφαση στα παιδιά με έγκαιρη πληροφόρηση σε γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη το Δήμο για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω των ΚΕΠ Υγείας και δήλωσε: «Η ορθή διαπαιδαγώγηση των παιδιών για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας θα πρέπει να ξεκινάει από νωρίς. Η ενημέρωση και η εκμάθηση της έννοιας του προληπτικού ελέγχου αποτελεί τη μόνη ουσιαστική προσέγγιση για το συστηματικό περιορισμό και την καταπολέμηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Τα νοσήματα αυτά συνήθως συνοδεύονται από ανεπανόρθωτες επιπλοκές για την υγεία του νέου που θα τον ακολουθούν και ως ενήλικα. Διοργανώνοντας δράσεις πρόληψης με ορθή και έγκυρη ενημέρωση των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών προστατεύουμε εγκαίρως τα παιδιά μας».