Διαδικτυακή Εποπτεία για τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς Β.Ελλάδας για την Άνοια, με το συντονισμό του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου η εποπτεία των Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια για τη Βόρεια Ελλάδα με το συντονισμό της κας Χριστίνας Αγωγιάτου (Ψυχολόγος, Εταιρεία Alzheimer Θεσσαλονίκης), του κ. Μιχάλη Λάβδα (Εταιρεία Alzheimer Αθηνών) και της κας Σοφίας Σπυροπούλου (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – ΕΔΔΥΠΠΥ).

Στην εποπτεία συζητήθηκαν οι δράσεις κατά την περίοδο της πανδημίας που πραγματοποιούνται από τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς και τρόποι προσαρμογής της φροντίδας στην άνοια. Η ανάγκη για να συνεχίσουν οι δράσεις με τρόπο προσβάσιμο προς τους πολίτες είναι ακόμα μεγαλύτερη σε αυτήν την περίοδο όπου η μοναξιά επιβαρύνει περισσότερο τους ανθρώπους με άνοια και τους συγγενείς τους.

Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε και το επερχόμενο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και το 4ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων (www.alzheimer-conference.gr/index.php/el/), που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη και θα προβληθεί και διαδικτυακά ενώ έγινε παρουσίαση καινοτόμων εργαλείων όπως το iSupport που έχει μεταφράσει και προσαρμόσει η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση isupportdementia-greece.gr.

 Στην εποπτεία συμμετείχαν περισσότεροι από 25 επαγγελματίες υγείας από Δήμους στη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο και το Β. Αιγαίο που απασχολούνται στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς των ΟΤΑ-μελών του Δικτύου.

Το πρόγραμμα των Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια στους Δήμους της Ελλάδας συντονίζει η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών με το ΕΔΔΥΠΠΥ και υποστηρίζει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών για τη Β. Ελλάδα. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.eddyppy.gr/dimioyrgia-symvoyleytikon-stathmon-gia-tin-anoia-stin-koinotita