Ιδιαίτερα πετυχημένο ήταν και φέτος το πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς είχε αύξηση συμμετοχής κατά 56% σε σχέση με πέρυσι  και, φυσικά, καλύφθηκαν όλοι οι οικισμοί του Δήμου Έδεσσας. Συνολικά εξετάστηκαν 673 άτομα! Τα αποτελέσματα έδειξαν 41 άτομα με οστεοπόρωση και 252 άτομα με οστεοπενία!

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου Έδεσσας, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Έδεσσας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τη δράση, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος δήλωσε:

«Το φετινό μας πρόγραμμα μέτρησης της οστικής πυκνότητας ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την ιδιαίτερη σημασία της πρόληψης. Οπλισμένες με τη γνώση της κατάστασής τους όσες έχουν οστεοπόρωση ή οστεοπενία θα επισκεφθούν τους γιατρούς τους προκειμένου να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Ευχαριστώ θερμά το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην προσπάθεια πρόληψης και του Προέδρους των Κοινοτήτων. Φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω και τις γυναίκες για την μεγάλη τους συμμετοχή στη δράση.

Λίγα γραμμάρια πρόληψης είναι σημαντικότερα από πολλά κιλά θεραπείας!».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η πρόληψη επιτυγχάνεται με το συστηματικό και έγκυρο προσυμπτωματικό έλεγχο. Η ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου Ανατολικής Σάμου είναι πολύ μεγάλη και διαρκώς περισσότεροι δημότες συμμετέχουν σε τέτοιου είδους προγράμματα, το οποίο μας γεμίζει χαρά και θέληση να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε δράσεις που προάγουν την υγεία των πολιτών. Με αυτή τη δράση ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενισχύει περαιτέρω τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου .Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της καλής υγείας του πληθυσμού.

Η Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα. Μαρία Κουρή τόνισε ότι «το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αποσκοπεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, πραγματοποιώντας δράσεις Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας πρόληψης»

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Menarini Hellas για την ευγενική Χορηγία της.