Γ. Πατούλης: «Αποτελεί προτεραιότητα μας η διατήρηση της υγείας των πολιτών μας και η βελτίωση της ποιότητας  ζωής τους »

 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο  πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε από τις 18 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2023 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με υπερηχογράφημα πτέρνας σε όλο το Δήμο Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα, στο Μαργαρίτι, στα Σύβοτα, στην Πλαταριά, στον Παραπόταμο, στην Πέρδικα ενώ στη δωρεάν εξέταση συμμετείχαν μέλη του ΚΑΠΗ και ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου.

Συνολικά εξετάστηκαν 250 άτομα, εκ των οποίων, σύμφωνα με τις μετρήσεις, 138 άτομα πάσχουν από οστεοπενία και 27 άτομα από οστεοπόρωση.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και Αντιπρόεδρος Β΄Δ.Σ. ΕΔΔΥΠΠΥ, δήλωσε:

«Χαίρομαι που μία ακόμη δωρεάν δράση του ΚΕΠ Υγείας μας αγκαλιάστηκε από τους δημότες.

Η αξία της πρόληψης της οστεοπόρωσης είναι πολύ σημαντική καθώς η νόσος, ιδίως στα αρχικά της στάδια, είναι συνήθως αθόρυβη με αποτέλεσμα την καθυστερημένη διάγνωσή της.

Μέσα από τις δράσεις που υλοποιεί το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας και με αρωγό το ΕΔΔΥΠΠΥ, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην πρόληψη υγείας των δημοτών μας, με δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές δράσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διατήρηση της υγείας τους.»

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η πρόληψη επιτυγχάνεται με το συστηματικό και έγκυρο προσυμπτωματικό έλεγχο. Η ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου Ηγουμενίτσας είναι πολύ μεγάλη και διαρκώς περισσότεροι δημότες συμμετέχουν σε τέτοιου είδους προγράμματα, το οποίο μας γεμίζει χαρά και θέληση να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε δράσεις που προάγουν την υγεία των πολιτών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της καλής υγείας του πληθυσμού.»

 

Η Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα. Μαρία Κουρή τόνισε ότι «το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αποσκοπεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, πραγματοποιώντας δράσεις  Α΄βάθμιας και Β΄ βάθμιας πρόληψης»

 

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Menarini Hellas για την ευγενική Χορηγία της.