Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βιωματικό σεμινάριο διαχείρισης άγχους κατά την περίοδο προετοιμασίας αλλά και διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων, στο Γενικό Λύκειο Σκάλας Ωρωπού από την υπεύθυνη του ΚΕ.Π. Υγείας Ωρωπού και Κοινωνική Λειτουργό κα Βασιλική Αγγελούση.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές της Γ΄λυκείου οι οποίοι διανύουν την πρώτη δύσκολη και αγχωτική περίοδο στη ζωή τους, καθώς προετοιμάζονται για τη μετάβασή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στην παραγωγή.

Οι συμμετέχοντες, μέσα από βιωματικές ασκήσεις και θεωρητικά στοιχεία, είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη διαφορά ανάμεσα στους όρους «στρες» και «άγχος», να έρθουν σε επαφή με τις δικές τους πηγές άγχους, να εντοπίσουν ποιες είναι οι αιτίες που τις προκαλούν και τέλος να κατανοήσουν τις συναισθηματικές, σωματικές γνωστικές και συμπεριφοριστικές αντιδράσεις μπροστά σε γεγονότα που προκαλούν στρες. Μέσα από το βιωματικό έλεγχο, τα παιδιά κατευθύνθηκαν να ανακαλύψουν τρόπους διαχείρισης του άγχους (τεχνικές χαλάρωσης και αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων και πεποιθήσεων).

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί και στα υπόλοιπα Λύκεια του Δήμου και σκοπό έχει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές αντιλαμβάνονται τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.