Έγινε με επιτυχία την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 η ομιλία με θέμα: «Μην κλικάρεις εν λευκώ» στο Α’ ΚΑΠΗ Ηλιούπολης. Ήταν μια συνδιοργάνωση του ΚΕΠ Υγείας Ηλιούπολης, του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η ομιλία απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς των βρεφονηπιακών σταθμών και των νηπιαγωγείων του Δήμου Ηλιούπολης με στόχο να τους ενημερώσει για τις νεότερες εξελίξεις, τις συνέπειες και τους κινδύνους που αναδύονται από τη χρήση του διαδικτύου από παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά του δημοτικού στα κοινωνικά δίκτυα παρόλο που δεν επιτρέπονται για την ηλικία τους.

Επίσης τονίστηκε η σπουδαιότητα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων ως προστατευτικός παράγοντας των συμπεριφορών εξάρτησης .

Αναλύθηκε ο νόμος για την ρητορική μίσους καθώς και ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για τα προσωπικά δεδομένα.

Οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς σε ένα υγιή προβληματισμό σε σχέση με το σύγχρονο αυτό θέμα.

Ομιλητής ήταν ο κύριος Γεώργιος Κορμάς, Ιατρός, Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet4kids και επιστημονικό υπεύθυνο των ΚΕΠ Υγείας. Η επιστημονική πληροφόρηση που παρείχε ο ομιλητής στο κοινό ήταν υψηλού επιπέδου και ελπίζουμε το έργο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου να γίνεται όλο και περισσότερο γνωστό στον τόπο μας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Είναι σημαντικό να μεταφέρονται εμπεριστατωμένες γνώσεις και συμβουλές από ειδικούς για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, ώστε οι δημότες είτε είναι γονείς, είτε είναι εκπαιδευτικοί, να είναι σε θέση να αξιολογήσουν πότε ένα παιδί ή ένας έφηβος κινδυνεύει χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο».