O Δήμος Πύργου με το ΚΕΠ Υγείας με την συνδρομή του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύργου με Παράρτημα ΡΟΜΑ στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, πραγματοποίησε από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2023 δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πύργου  και εξετάστηκαν συνολικά 118 άτομα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 67 άτομα είχαν φυσιολογική μέτρηση, 46 άτομα βρέθηκαν με οστεοπενία και 5 άτομα με οστεοπόρωση.

Ο Aντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Πύργου  κ. Αργυρόπουλος Γιάννης  δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το  πρόγραμμα μέτρησης της οστικής πυκνότητας στον Δήμο μας κατά την διάρκεια του οποίου εξετάστηκαν δωρεάν εκατό δεκαοχτώ άτομα. Με την λειτουργία των  ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ χτίζεται μια ασπίδα προστασίας της υγείας των πολιτών. Μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης και των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων προάγεται  η  υγεία των συνδημοτών μας. Ευχαριστούμε θερμά το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για την αγαστή συνεργασία»

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η πρόληψη επιτυγχάνεται με το συστηματικό και έγκυρο προσυμπτωματικό έλεγχο. Η ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου Πύργου είναι πολύ μεγάλη και διαρκώς περισσότεροι δημότες συμμετέχουν σε τέτοιου είδους προγράμματα, το οποίο μας γεμίζει χαρά και θέληση να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε δράσεις που προάγουν την υγεία των πολιτών. Με αυτή τη δράση ο Δήμος Πύργου ενισχύει περαιτέρω τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της καλής υγείας του πληθυσμού.

Η Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα. Μαρία Κουρή τόνισε ότι «το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αποσκοπεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, πραγματοποιώντας δράσεις Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας πρόληψης»

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Menarini Hellas για την ευγενική Χορηγία της.