Γ. Πατούλης «Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στις Α΄ Βοήθειες–ΚΑΡΠΑ αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης. Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να λάβουν βασικές γνώσεις ώστε να σωθεί μια ζωή.».

Με τίτλο «Η γνώση σώζει ζωές, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τους διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» ένα εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών, το οποίο παρακολούθησαν περί τους 200 Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες (είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση).

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής και ΓΓ του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Νίκος Μπάμπαλος, δήλωσε: «Οι γνώσεις πάνω στις Πρώτες Βοήθειες είναι κάτι που ίσως πρέπει να κατέχουν όλοι οι πολίτες. Μπορεί να μην χρειαστούν ποτέ, όμως στην περίπτωση που θα απαιτηθούν είναι ικανές να σώζουν μια ζωή, η οποία μπορεί να είναι κάποιου πολύ κοντινού μας ανθρώπου, είτε οποιουδήποτε άλλου συνανθρώπου μας. Και η ζωή είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, ότι πιο ιερό πρέπει να διαφυλάξουμε. Θέλω να ευχαριστήσω το ΕΔΔΥΠΠΥ και τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη για αυτή τη συνεργασία που μας έδωσε την ευκαιρία να εκπαιδεύσουμε τους συνδημότες μας σε αυτό το άκρως χρήσιμο και κρίσιμο πεδίο»,

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε «Η εκπαίδευση Α’ Βοηθειών από καταρτισμένους εκπαιδευτές της Ε.Δ.Ο.Κ., για την αντιμετώπιση επικίνδυνων για τη ζωή καταστάσεων, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Ο αριθμός των δημοτών που παρακολούθησαν αυτή τη δράση δηλώνει πως εμπράκτως διαδίδεται το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και η ανάγκη για γνώση, που μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή. Ως Δίκτυο συμβάλουμε με κάθε τρόπο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προαγωγή της υγείας των πολιτών με συνεχείς δράσεις προληπτικού χαρακτήρα».

Η Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Κουρή δήλωσε : «Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες. Μια βασική εκπαίδευση στις Ά βοήθειες μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη ζωή ενός ανθρώπου καθώς και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που μπορεί να αποβούν μοιραίες για την ανθρώπινη ζωή. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων και τους Δήμους, συνεχίζει να συμβάλλει τα μέγιστα με κάθε δυνατό τρόπο στην προαγωγή της υγείας των πολιτών, διοργανώνοντας τα σημαντικά αυτά σεμινάρια »

Το σεμινάριο στήριξαν με τη παρουσία τους η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και γιατρός, Γιάννης Κεχρής.