Γ. Πατούλης: «Με το Νέο Πρόγραμμα Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική, το Δίκτυο ενισχύει την πρόληψη ατυχημάτων στο νερό»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρύστου και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 30 Ιουλίου, το σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές έννοιες της Ναυαγοσωστικής. Διδάχτηκαν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, δηλαδή είσοδο από θάλασσα, πισίνα και άλλα, τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφορά του θύματος, έξοδο από το υγρό στοιχείο και τέλος έλαβαν εκπαίδευση στη παροχή Α’Βοηθειών. Στους συμμετέχοντες δόθηκε Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών όσο και την ευαισθητοποίηση για εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Καρύστου, Ελευθέριος Ραβιόλος, δήλωσε: «Ευχαριστούμε το ΕΔΔΥΠΠΥ κα την ΕΔΟΚ για το σεμινάριο Ναυαγοσωστικής που οργανώθηκε στο Δήμο μας με επιτυχία. Η εκπαίδευση και οι γνώσεις που μας πρόσφεραν ήταν πολύ χρήσιμες και σημαντικές για έναν παραθαλάσσιο και τουριστικό δήμο όπως είναι η Κάρυστος που κάθε καλοκαίρι υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες και έχει πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμής. Με χαρά περιμένουμε ανάλογες δράσεις».

H Αντιδήμαρχος, Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Βερούχη, δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και θα προσφέρουμε πάλι στους δημότες μας την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στη ναυαγοσωστική. Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης, η ετοιμότητα και η γνώση σώζουν ζωές. Καλό και ασφαλές καλοκαίρι!».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Στη χώρα μας, κάθε χρόνο, απειλούνται ή χάνονται ανθρώπινες ζωές από πνιγμό. Αποτελεί μείζονος σημασίας, για το Δίκτυο, η ύπαρξη προγράμματος για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων. Με τη σωστή εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, τίθενται οι σωστές βάσεις για την ασφαλή κολύμβηση και την αποφυγή ατυχημάτων».