ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδραστική εκδήλωση «Δωρεάν εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – CPR», που πραγματοποίησε ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2020 σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.).

Το πρόγραμμα οργανώθηκε σε συνεργασία με τους  Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου  Ελληνικού και 3ου Λυκείου Αργυρούπολης   που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για θεματικές ενότητες όπως, Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, Ξένο σώμα στο λάρυγγα – πνιγμονή, Λιποθυμία, Δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), Τραύμα, Αιμορραγία, Ρινορραγία, Έγκαυμα, Διάσειση, Διάστρεμμα, Τσίμπημα σφήκας – μέλισσας, Ηλίαση και Υποθερμία.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μηνόπουλος Κωνσταντίνος  δήλωσε: “Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των γονέων & κηδεμόνων των σχολείων του δήμου μας  όπως και όλων των μαθητών,  αφού η γνώση των Πρώτων Βοηθειών κρίνεται για όλους μας πολύ χρήσιμη και θα ήταν αναγκαίο να επεκταθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες όπως και σχεδιάζεται να γίνει από το υπουργείο παιδείας.”

Η δράση θεωρείται πως είχε μεγάλη επιτυχία λόγω της μεγάλης συμμετοχής πολλών μαθητών από τα σχολεία που συμμετείχαν, που μπόρεσαν  να γνωρίσουν από κοντά  τις βασικές τεχνικές  στις Α΄ Βοήθειες οι οποίες μπορεί να αποβούν σωτήριες για τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: «Η ευαισθητοποίηση του κοινού , σχετικά με την έγκαιρη αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, απειλητικών για την ανθρώπινη ύπαρξη, κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη.  Η άμεση επέμβαση δύναται να αποδειχτεί σωτήρια και για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, με στόχο την καλύτερη ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, καθώς η ανταπόκριση των πολιτών είναι μεγάλη και, εκ του αποτελέσματος, σώζονται πολλές ζωές συνανθρώπων μας »