Ο Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, προσκαλεί τους Ιατρούς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις δράσεις των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που διοργανώνει η Κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας.

Τα ΚΕΠ Υγείας είναι μια νέα Δημοτική δομή, που ξεκινά τη λειτουργία της αρχικά σε 14 Δήμους, η οποία σκοπό έχει μέσα από προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας να τροποποιήσει ορισμένες βλαβερές συμπεριφορές του πληθυσμού (π.χ. διατροφικές συνήθειες, κάπνισμα κλπ) αλλά και να γνωστοποιήσει ευρύτερα, ακόμη και να παροτρύνει, τους πολίτες να υποβληθούν στον αναγκαίο προσυμπτωματικό έλεγχο ώστε να προλάβουν εγκαίρως ενδεχόμενα θανατηφόρα νοσήματα.

Στην εκδήλωση αυτή θα αναλυθούν οι άξονες δράσης του προγράμματος καθώς και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Ιατρών. Υπενθυμίζεται ότι τα ΚΕΠ Υγείας απευθύνονται στους υγιείς πολίτες, οι οποίοι δεν επισκέπτονται ιατρό, προκειμένου να τους ενημερώσουν και να τους υπενθυμίσουν ορισμένες απαραίτητες για τη διατήρηση της Υγείας τους Προληπτικές Εξετάσεις. Τα ΚΕΠ Υγείας δεν διενεργούν ιατρικές πράξεις (διαγνωστικές ή θεραπευτικές) παρά μόνο στηρίζονται στις κατά τόπους ιατρικές κοινότητες για να προάγουν τους σκοπούς τους.

Με το όλο εγχείρημα ελπίζουμε μέσα από στοχευμένες δράσεις, επιστημονικά τεκμηριωμένες με την υποστήριξη όλων των συνεργατών μας, να συμβάλουμε στη διαμόρφωση σύγχρονων κανόνων πρόληψης στη χώρα μας και να βελτιώσουμε έτσι τους δείκτες της δημόσιας υγείας. Στη προσπάθεια αυτή καλούμε τους Ιατρούς να συμμετάσχουν στις δράσεις των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων τους και να παραβρεθούν στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση.