Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Ανακαλύπτωντας την αρχαία Κασθαναία
Ενα κάστρο – φρούριο, μάρτυρας μιας άλλης ένδοξης εποχής…»

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου (Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε), ο Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου και ο Περιπατητικός Σύλλογος «ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΣΘΑΝΑΙΑ» διοργανώνουν πεζοπορία την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ. στις ομορφιές του χωριού Κεραμιδίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η αρχαία Κασθαναία αποκαλύπτεται. Η απόκρημνη πλαγιά, στα ανοιχτά του Κεραμιδίου, κρύβει τα ερείπια μιας πόλης, στην παραλία της οποίας σκόρπισαν τα συντρίμμια του περσικού στόλου μετά την ήττα του Ξέρξη το 480 π.Χ., όπως λέει ο Ηρόδοτος. Στην ανατολική πλευρά του βουνού των Κενταύρων είναι ορατά τα ερείπια από τα τείχη μιας πόλης, που εκτιμάται ότι είναι η αρχαία Κασθαναία.

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από την είσοδο του χωριού Κεραμιδίου, εκεί θα αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας. Μέλη του συλλόγου «Αρχαία Κασθαναία» θα μας ξεναγήσουν και θα προχωρήσουμε προς το κέντρο του χωριού, όπου θα συναντήσουμε το καλντερίμι για να φτάσουμε στον Αη Γιάννη και στο κάστρο.

Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τη παραλία Καμάρι. Με περιβαλλοντική συνείδηση θα αποχαιρετήσουμε την όμορφη παραλία φροντίζοντας τον καθαρισμό της. Στη συνέχεια από καλντερίμι 3 χιλ. θα επιστρέψουμε στο χωριό Κεραμίδι για φαγητό, γλυκό ή καφεδάκι στην όμορφη πλατεία του χωριού.

Η συνολική απόσταση της πεζοπορίας είναι γύρω στα 10 χιλιόμετρα, μέτριας δυσκολίας. Απαραίτητα, νεράκι, αδιάβροχο, σταθερά παπούτσια και καλή διάθεση.

Σας περιμένουμε να σας ξεναγήσουμε στις ομορφιές του δήμου μας.

Εθελοντική συμμετοχή
Τοπικός Σύλλογος Κεραμιδίου

Σύλλογοι νεολαίας

ΕΝΟΔΙΑ Βελεστίνου
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ
ΦΙΛΟΙ ΝΕΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για πληροφορίες και εγγραφές
ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ: τηλ. 242 502 4290
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε.: τηλ. 242 807 3993
Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου: τηλ. 242 102 5696