Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το Σάββατο 10/10/2015, στις 18.00 μμ, στο παλιό Δημαρχείο του Δήμου Γλυφάδας, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα:

«Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής – Μέτρα πρόληψης και τρόποι αντιμετώπισης»

Η ημερίδα οργανώνετε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γλυφάδας σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο, τον Δήμου Γλυφάδας και την κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Ομιλητές της ημερίδας:

  • Σαλίβλερος Απόστολος, Αγγειοχειρουργός.
  • Γιώργος Κορμάς, Ακτινοδιαγνώστης, Επιστημονικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας.

Το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο αν δεν αντιμετωπιστεί, μιας και η ρήξη του έχει αιφνίδια κατάληξη σε ποσοστό 70%. Η διάγνωση του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής εκτός από την παρακολούθηση σε μερικές περιπτώσεις χρίζει και χειρουργικής επέμβασης. Ο προληπτικός έλεγχος γίνεται μια φορά με υπερηχογράφημα κοιλιακής αορτής σε άντρες και γυναίκες άνω των 65 ετών και σε άντρες και γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό άνω των 55 ετών.

Μετά το τέλος τα ημερίδας θα ακολουθήσει προληπτικός υπερηχογραφίες έλεγχος κοιλιακής αορτής από ειδικευμένους ακτινοδιαγνώστες, με την χρήση φορητού υπερήχου, στον πρώτο όροφο του παλαιού Δημαρχείου.

Για τους δημότες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα καθώς και για να πάρουν οδηγίες προετοιμασίας για την εξέταση, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμέτοχη στο τηλέφωνο 210 960 2054 (9 π.μ. – 5 μ.μ.). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σκοπός της νέας Δημοτικής Δομής είναι να ευαισθητοποιήσει τους δημότες σε θέματα προληπτικής Ιατρικής και προαγωγής Υγείας και ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων.