Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση πολιτών με θέμα: “Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω: για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 – για την Κολπική Μαρμαρυγή”

τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 στις 10.30π.μ., στο Γ΄ ΚΑΠΗ Παλαιού Φαλήρου, Σειρήνων 1-3 & Άτλαντος.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στα πλαίσια προαγωγής της υγείας των πολιτών, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ). Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία Boehringer Ingelheim Ellas.

Κατά το πρώτο μέρος, θα αναπτύξουν το θέμα του Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 2, οι κ.κ. Ευάγγελος Φουστέρης, M.D., Ph.D., Παθολόγος – Διαβητολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος των Mediterranean Diabetes and Obesity Clinics, Δημήτριος Συκιώτης, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και Γκόλφω Γεμιστού, Α’ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων.

Κατά το δεύτερο μέρος, θα παρουσιάσει το θέμα της Κολπικής Μαρμαρυγής, ο κ. Δημήτριος Σταθακόπουλος, Καρδιολόγος – Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιακής Ανεπάρκειας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού Δήμου Παλαιού Φαλήρου, κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος.

Για όσους παραβρεθούν, θα ακολουθήσει δωρεάν εξέταση για σακχαρώδη διαβήτη (μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα

11.00 Προσέλευση
11:15 Έναρξη – Χαιρετισμοί
Συντονισμός: Ιωάννης Φωστηρόπουλος, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού Δήμου Παλαιού Φαλήρου
10:45 Α’ μέρος: «Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2»
Ομιλητές
Ευάγγελος Φουστέρης, M.D., Ph.D., Παθολόγος – Διαβητολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος των Mediterranean Diabetes and Obesity Clinics
Δημήτριος Συκιώτης, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ)
Γκόλφω Γεμιστού, Α’ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων
11:45 Β’ μέρος: «Κολπική Μαρμαρυγή: Β ́ μέρος: Μαθαίνω και προφυλάσσομαι από το εγκεφαλικό»
Ομιλητής
Δημήτριος Σταθακόπουλος, Καρδιολόγος, Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιακής Ανεπάρκειας
Ερωτήσεις – Συζήτηση