Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ( Ε.Δ.Ο.Κ.) θα διεξάγει διήμερο σεμινάριο ενημέρωσης και εκπαίδευσης με θέμα την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και την αντιμετώπιση έκτακτων καθημερινών περιστατικών σε παιδιά και ενήλικες (όπως πνιγμονή, λιποθυμία, δηλητηρίαση, έγκαυμα, διάσειση, αιμορραγία, μέθη κ.λπ.)

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Αφιδνών, το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Δεκεμβρίου 2016 (ώρες 10.00-14.00) και θα είναι διαδραστική, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν άμεσα τις μεθόδους που μόλις διδάχτηκαν και με τη λήξη της ημερίδας, να παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής την οποία μπορούν να προσκομίσουν για την ένταξή τους στην πολιτική προστασία του Δήμου Ωρωπού.

Η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού στις Α’ Βοήθειες αλλά και συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης, είναι ο βασικός σκοπός των σεμιναρίων. Απαραίτητη επομένως, θεωρείται η παρουσία κάθε Δημότη, γονέα, εκπαιδευτικού, αθλητή, ηλικιωμένου. Οι γνώσεις που θα αποκομιστούν από το σεμινάριο, θα είναι πολύτιμο εφόδιο σε όλους, καθώς πολλά θανατηφόρα περιστατικά που παρουσιάζονται, θα μπορούν να αποφευχθούν ή να ελεγχθούν πριν τη διακομιδή του ασθενή στο νοσοκομείο.

Το ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού, θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο Δημότη και να προάγει την υγεία κατά το μέγιστο δυνατό, μέσα από συνεχείς δράσεις σε συνεργασία με τους ιατρούς-παρόχους.

Τηλ. Επικοινωνίας : 229 503 0004
e-mail : kepygeiasoropou@gmail.com