Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στις 7:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ», τα «Εγκαίνια του Κέντρου Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας και η Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης», για τα Κέντρα Πρόληψης Υγείας και την πρόληψη σημαντικών παθήσεων.

Το δικό του Κέντρο Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας, τη νέα δημοτική δομή με αποστολή την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας, απέκτησε ο Δήμος Γαλατσίου. Την εκδήλωση για την έναρξη της λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Γαλατσίου συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Γαλατσίου και το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.

Στα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας και στην ενημερωτική ημερίδα για τα Κέντρα Πρόληψης Υγείας και την πρόληψη σημαντικών παθήσεων, έδωσε το παρόν ο Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας και τη σημασία που έχουν οι δράσεις κοινωνικής πρόνοιας των δήμων στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. «Συνεχίζουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση τον αγώνα μας για να προλαμβάνουμε την ασθένεια από τη θεραπεία αφού το Κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του. Το ΚΕΠ Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων, και βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Αποτελούν μια ιδέα που υπηρετεί την Υγεία του Πολίτη προωθώντας την πρόληψη πριν καν ακόμα χρειαστεί η ιατρική αντιμετώπιση. Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας προσφέρουμε ενημέρωση και συμβουλευτική για επτά θανάσιμα νοσήματα, τα οποία, όμως, εάν προληφθούν, είναι ιάσιμα σε συντριπτικό ποσοστό».

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, στην ομιλία του εγκαινίασε και πιστοποίησε την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Γαλατσίου στο δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας της χώρας, σημειώνοντας ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι κρίσιμο οι πολίτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν δομές Υγείας.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας κ. Μάνος Ελευθερίου, υπογράμμισε πόσο σημαντικές είναι οι δράσεις για την πρόληψη της υγείας και μίλησε για το ΚΕΠ Υγείας Γαλατσίου «ως μια δομή που θα βρίσκεται στο εξής, δίπλα στον πολίτη».

Ομιλητές στην εναρκτήρια λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας Γαλατσίου ήταν, επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο ιατρός Δρ. Νεκτάριος Mπρέγιαννης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βασίλης Δερεδίνης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα, η Πρόεδρος ΚΑΠΗ και Παιδικών Σταθμών κ. Κων/να Σπηλιοπούλου, ο Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κ. Νίκος Παπαδόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Μπούρας, Νικόλαος Μαγγανάρης, Αγγελική Ζήκου, Μαίρη Δάσκα, και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών κ. Βασίλης Χαρισάκης.