Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, η 6η Αναβίωση του Αρβανίτικου Γάμου στην κεντρική Πλατεία Καλάμου, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στις γιαγιάδες και τους παππούδες που έζησαν εκείνη την εποχή. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Ωρωπού και την Δημοτική Ενότητα Καλάμου, με τη συμμετοχή του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Ωρωπού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλάμου και του Αρβανίτικου Συλλόγου Καλάμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, κ. Μπούρας, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ωρωπού κ.κ. Δημήτρης Βελτανιώτης, Ανδρέας Γαζβινιάν, Κωνσταντίνος Δέδες, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στέφανος Δάβρης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλης Τόλιας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ανδρέας Θεοδώρου, Κώστας Κιούσης, Γιώργος Μαντάς, Γιάννης Βάθης, Δήμητρα Τοτόμη, Νίκος Τζεβελέκος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δυναμική Πολιτεία» κ. Γιώργος Γιασημάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Πέππας, κ. Δημήτρης Σωτήρχος, κ. Άγγελος Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλάμου κ. Δημήτρης Χορμοβίτης, τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλάμου κ. Γιώργος Κανούσης και κα. Λένα Κιούση, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΠΑΑΚΑ κ. Μιχάλης Κανάκης και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της περιοχής.

Την Αναβίωση του Αρβανίτικου Γάμου πλαισίωσε μουσικά ο Σπύρος Μπρέμπος με την ορχήστρα του, η παραδοσιακή μακαρονάδα μαγειρεύτηκε με μεράκι από τον Παναγιώτη Μίχα, ενώ συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αποστόλων Καλάμου, με χοροδιδάσκαλο την κα Βούλα Μπάρδη.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: Τα σούπερ – μάρκετ Σκλαβενίτης, το κρεοπωλείο Ρούσσης, το κρεοπωλείο του Hachana Abbassi, η αρτοποιία Μπουγιατιώτη και ο κ. Αθανάσιος Αντωνίου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους δύο Συλλόγους του Καλάμου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Αρβανίτικο Σύλλογο για την ουσιαστική τους προσφορά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Η Αναβίωση του Αρβανίτικου Γάμου δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την συμμετοχή των «ηθοποιών», οι οποίοι ξόδεψαν πολύτιμο χρόνο και με πολύ κόπο τίμησαν επάξια τους ρόλους τους. Στη θεατρική παράσταση συμμετείχαν οι: Νίκος Νικολάου, Θανάσης Τζαβέλλας, Νότα Γιάγκου, Κική Μίχα, Λίτσα Παπαδημητρίου, Ελένη Ράπτη, Σήλια Βάθη, Γιάννης Βάθης, Βάσω Ανδρικοπούλου, Βούλα Μπάρδη, Πέτρος Ράπτης, Γιώργος Μίχας, Ελένη Μίχα, Μαρία Φώτση, Κωνσταντίνος Κώνστας, Ευαγγελία Κωνσταντέλλου, Ιωάννα Κωνσταντέλλου, Γεωργία Ράπτη, Δημήτρης Μίχας, Μαρίζα Σιδέρη, Ανδρέας Ζερδεβάς, Μαρία Κιτσοπούλου, Κωνσταντίνα Λούπη, Μαριάννα Μίχα, Πάρια Θεοδώρου, Λένα Κιούση και Φρόσω Καραντάνου – Πούλου.

Η Αναβίωση του Αρβανίτικου Γάμου, φέτος, έκλεισε δέκα χρόνια από την πρώτη φορά που διοργανώθηκε τον Φεβρουάριο 2007. Από τότε και μέχρι σήμερα αποτελεί θεσμό που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στη Δημοτική Ενότητα Καλάμου.

Η Αναβίωση του Αρβανίτικου Γάμου δεν είναι μια απλή εκδήλωση. Είναι η επιστροφή στις ρίζες μας. Οι αναμνήσεις μιας άλλης εποχής, που μας κάνουν υπερήφανους για την καταγωγή μας, μέχρι σήμερα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην 7η Αναβίωση του Αρβανίτικου Γάμου του Καλάμου το 2019! Καλές Απόκριες σε όλους!