Εκδήλωση για την έναρξη της λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μαραθώνος, συνδιοργάνωσαν το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), ο Δήμος Μαραθώνος και το ΚΕΠ Υγείας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας και τη σημασία που έχουν οι δράσεις κοινωνικής πρόνοιας των δήμων. «Το ΚΕΠ Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων, και βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ αλλά όλοι οι Δήμοι από άκρη σε άκρη της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Πρόκειται για μία ιδέα που υπηρετεί την Υγεία του Πολίτη προωθώντας την πρόληψη πριν καν ακόμα χρειαστεί ιατρική αντιμετώπιση. Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας προσφέρουμε ενημέρωση και συμβουλευτική για επτά θανάσιμα νοσήματα, τα οποία, όμως, εάν προληφθούν, είναι ιάσιμα σε συντριπτικό ποσοστό».

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Ηλίας Ψηνάκης, στην ομιλία του δήλωσε την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Μαραθώνος στο δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας της χώρας, σημειώνοντας το πόσο σημαντικό είναι οι πολίτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν δομές Υγείας, ιδιαίτερα τις κρίσιμες εποχές που ζούμε και επεσήμανε ότι ο Δήμος θα είναι πάντα στο πλευρό των δημοτών του.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, ο οποίος μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην πρόληψη και στην προαγωγή της Υγείας και ο γιατρός Νεκτάριος Mπρέγιαννης, ο οποίος μίλησε για τα διαγνωστικά πρωτόκολλα των ΚΕΠ Υγείας και αναφέρθηκε αναλυτικά στα νοσήματα για οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις.

egainia-marathonas-2