Γ. Πατούλης: «Με την προσφορά εξοπλισμού στην ΕΔΟΚ, αποδεικνύουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στις Εθελοντικές Ομάδες και το έργο τους για τη διατήρηση της ζωής»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων «ΕΔΟΚ», δίνει στους ΟΤΑ – μέλη τη δυνατότητα εκπαίδευσης των πολιτών τους στην παροχή Α΄ Βοηθειών, ΚΑΡΠ.Α και σε περιπτώσεις απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή, καθώς και να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της ναυαγοσωστικής.

Στηρίζοντας το έργο της ΕΔΟΚ, ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Προέδρου της Εθελοντικής Ομάδας ΕΔΟΚ κ. Παντελή Καστρινάκη, της Γενικής Διευθύντριας του ΕΔΔΥΠΠΥ κας Μαρίας Κουρή και της Λουίζας- Παρασκευής Λογοθέτη, εκπαιδεύτριας Α’ Βοηθειών της ΕΔΟΚ, παρέδωσε, στο πλαίσιο χορηγίας βοηθητικό εξοπλισμό, απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών της διασωστικής ομάδας κατά την παρουσίαση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων Α΄ Βοηθειών του Προγράμματος του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός περιλάμβανε ένα φορητό υπολογιστή (laptop), που είναι απαραίτητος για τη διενέργεια των παρουσιάσεων, καθώς και προπλάσματα διαδραστικής εκπαίδευσης για την πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμη βοήθεια στη διοργάνωση προγραμμάτων που σχεδιάζουν από κοινού ΕΔΔΥΠΠΥ και ΕΔΟΚ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη μας χαρά και αίσθημα ευθύνης προσφέρουμε αυτό τον εξοπλισμό στην Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων, καθώς είναι αναγκαίος για το έργο που επιτελεί με μοναδικό γνώμονά της τη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής. Η πολυετής συνεργασία μας αποδεικνύει περίτρανα τη σχέση εμπιστοσύνης εκατέρωθεν, αλλά και τη στήριξη που παρέχουμε στις εθελοντικές πρωτοβουλίες. Στόχος μας, διαχρονικά, είναι η ενδυνάμωση της πρόληψης και της προαγωγής της Υγείας των πολιτών. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση δημοτών όλης της Ελλάδας στην παροχή Α’ Βοηθειών, ΚΑΡΠ.Α., καθώς και η γνωριμία τους με τη ναυαγοσωστική μέσω των προγραμμάτων του ΕΔΔΥΠΠΥ από καταρτισμένους εκπαιδευτές της ΕΔΟΚ, είναι καθοριστικής σημασίας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προωθούμε την Υγεία και την Ευεξία, καθώς δεν μπορούν να υπάρξουν υγιείς πόλεις χωρίς υγιείς κατοίκους».

Ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας ΕΔΟΚ, κ. Παντελής Καστρινάκης, παραλαμβάνοντας τον εξοπλισμό ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργο Πατούλη δηλώνοντας πως: «Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους του συνόλου των εθελοντών της ΕΔΟΚ για την πολύτιμη υποστήριξη που έχουμε όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας με το ΕΔΔΥΠΠΥ. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο και αρωγό στο έργο μας, το οποίο δεν είναι άλλο πέρα από την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που άπτονται των Α’ Βοηθειών. Αντιλαμβάνεστε ότι χωρίς την συνεργασία μας, δε θα είχαμε την ίδια ανταπόκριση και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με αυτό το αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν, συνεχίζουμε και τη νέα χρονιά, κάνοντας ήδη ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και μεράκι. Επιπροσθέτως, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι κάθε φορά που προκύπτει μια ανάγκη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, έχετε ανταποκριθεί άψογα στο κάλεσμα μας και σήμερα είναι άλλη μια απόδειξη αυτού, με την αποδοχή του αιτήματος μας και την ικανοποίηση αυτού με τη συγκεκριμένη χορηγία.»

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ, κα Μαρία Κουρή έδωσε έμφαση στην 8ετή συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων- ΕΔΟΚ λέγοντας: «Ευχαριστούμε την ΕΔΟΚ για την αγαστή συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια και που μέσω των σεμιναρίων που διοργανώνουμε από κοινού, μπορεί και μεταφέρει ορθά τη γνώση στους πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι κρίσιμης σημασίας να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται οι εκπαιδεύσεις, ούτως ώστε να μην κινδυνεύσουν σοβαρά συνάνθρωποί μας. Η γνώση που παρέχεται στα 2 προγράμματα που υλοποιούμε σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ, μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη διατήρηση της ζωής».

Στη συνάντηση, επίσης, έγινε αναφορά στην επιτυχημένη πορεία του προγράμματος ενημέρωσης Α’ Βοηθειών, το οποίο μέχρι σήμερα έχουν αξιοποιήσει περισσότεροι από 85 Δήμοι-μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ. Εντός του προηγούμενου έτους, πραγματοποιήθηκαν 21 εκδηλώσεις σε Δήμους-μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ εκ των οποίων 4 ήταν διαδικτυακές και οι υπόλοιπες διά ζώσης και τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 1130 δημότες. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί πως τα τελευταία 3 έτη και εν μέσω πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν 55 εκπαιδεύσεις Α’ Βοηθειών (εκ των οποίων 33 διαδικτυακές και 22 δια ζώσης) στο πλαίσιο των οποίων εκπαιδεύτηκε ένας αρκετά ικανοποιητικός αριθμός πληθυσμού, περί των 3.500 ατόμων. Σχετικά με το πρόγραμμα γνωριμίας με τη Ναυαγοσωστική, το προηγούμενο έτος , από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο έλαβαν χώρα 5 εκπαιδεύσεις σε 5 Δήμους- μέλη με περισσότερους από 70 συμμετέχοντες.