Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την  Κυριακή 01 Νοεμβρίου,  το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές». Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, δήλωσε : Με γνώμονα ότι τα προγράμματα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), αποτελούν σημαντικό εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσα από τον προ συμπτωματικό έλεγχο, ο Δήμος μας αξιοποιεί δράσεις του Δικτύου για την πρόληψη υγείας των δημοτών μας. Αυτό το πρόγραμμα συνεργασίας αποτελεί σημαντικό βοήθημα για όλους τους δημότες μας και ιδιαίτερα για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Συμμετέχουμε και αξιοποιούμε ό,τι βελτιώνει και προάγει την υγεία των δημοτών μας.

Ο Αντιδήμαρχος, Παιδείας Πρόνοιας και Κοινωνικής  Πολιτικής κ. Νικόλαος Κακαβάς δήλωσε: «Μια σημαντική διαδικτυακή δράση σεμιναρίου Α’ Βοηθειών  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της  συνεργασίας του Δήμου μας με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Στόχος, είναι η προαγωγή της υγείας και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα πρόληψης της υγείας τους. Η φροντίδα και η προάσπιση της υγείας των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητά μας»

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Ως Δίκτυο προσαρμοζόμαστε στις δυσμενείς αυτές συνθήκες και πραγματοποιούμε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα με στόχο την ενημέρωση των πολιτών των ΟΤΑ-μελών μας. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στις Α’ Βοήθειες-ΚΑΡΠΑ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά Διαδικτυακά, δίνοντας το μήνυμα πως παρά τις αντίξοες περιστάσεις, η εκπαίδευση των δημοτών από καταρτισμένους εκπαιδευτές της ΕΔΟΚ μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ασφάλεια τους, στην καθημερινότητα αλλά και στην αντιμετώπιση τραυματισμών σε περιπτώσεις καταστροφών. Με νέες μεθόδους θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας όλων των πολιτών».