Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στο

Δήμο Σπετσών

 

Ο Δήμος Σπετσών σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Σπετσών, δήλωσε την αμέριστη ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των πολιτών στο σεμινάριο.

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας δήλωσε πως η συγκεκριμένη δράση πρέπει να σηματοδοτήσει την απαρχή της κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε υγειονομικά θέματα.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης σχετικά με τη δράση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σπετσών επεσήμανε την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και δήλωσε: «Η ανταπόκριση του κόσμου σε θέματα ενημέρωσης και πρόληψης στην υγεία είναι σπουδαία. Η προσφορά τέτοιων προγραμμάτων στους δημότες  κρίνεται επιτακτική με σκοπό την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού».