Η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου αγγίζει όλους μας, αλλά κυρίως τα παιδιά, που θα πρέπει να αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον ασφάλειας

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ – ΕΔΔΥΠΠΥ (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων) σε συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet4kids, και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, διοργάνωσαν, την Τετάρτη 9 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη,» την δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών ΣΤ΄ Δημοτικού με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, το ρόλο της οικογένειας και τον ψηφιακό αναλφαβητισμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε θεατρική παράσταση με τίτλο: «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο», ενώ συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ. Γιώργος Κορμάς, Υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επιστημονικός υπεύθυνος των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ.

Την δράση παρακολούθησαν μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Γλυφάδας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε «είναι σημαντικό να μεταφέρονται εμπεριστατωμένες γνώσεις και συμβουλές από ειδικούς για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, ώστε οι μαθητές να είναι σε θέση να αξιολογήσουν τους κινδύνους του Διαδίκτυο».

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κα. Αναστασία Αργυροπούλου, και ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.