«Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης» με θέμα: «ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Την ιατρική ημερίδα διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αμαρουσίου.

Πλήθος δημοτών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες για τα ιατρικά θέματα:

«Ο ρόλος της αντισύλληψης στην αγωγή υγείας, Καρκίνος τραχήλου – Εμβόλιο HPV λοίμωξης, Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα: τι πρέπει να γνωρίζω, Προληπτική, διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του καρκίνου του μαστού, Οστεοπόρωση: ένα ιατρικό και κοινωνικό ζήτημα στην εμμηνόπαυση».

Την ημερίδα άνοιξε η κα Ελένη Λέκκα, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ & Ο.Κ.ΟΙ.Π.Α.ΔΑ (Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου) και προλόγισε ο Ομότιμος Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριος Κασσάνος. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Γεώργιος Κορμάς, Επιστημονικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ, κου Γεώργιου Πατούλη και μίλησε για το ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, κος Σωτήριος Παπασπυρόπουλος, μίλησε για το θεσμό των ΚΕΠ Υγείας και τόνισε ότι «Το ΚΕΠ Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων, και βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας».

Για το ρόλο της αντισύλληψης στην αγωγή υγείας, μίλησε ο κ. Διονύσιος Βαϊδάκης, Ειδικ/μενος Μαιευτικής Γυναικολογίας, Π.Γ.Ν «Αττικόν» και η κα Στεφάνου Παρασκευή, Ειδικ/μενη Μαιευτικής Γυναικολογίας, Π.Γ.Ν «Αττικόν», οι οποίοι ανέλυσαν τους τρόπους αντισύλληψης και τα αποτελέσματα της κάθε μεθόδου.

Ο κ. Μητσόπουλος Βασίλειος, Ειδικ/μενος Μαιευτικής Γυναικολογίας, Π.Γ.Ν «Αττικόν», ανέπτυξε το θέμα του Καρκίνου του τραχήλου και το Εμβόλιο HPV λοίμωξης, και μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση, ιδιαίτερα, στις μικρές ηλικίες.

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, ανέλυσε η κα Βενιζέλου Δήμητρα, Ειδικ/νη Μαιευτικής Γυναικολογίας, Π.Γ.Ν «Αττικόν» και αναφέρθηκε διεξοδικά στους τρόπους μετάδοσης και αντιμετώπισης τους.

Ο κ.Ιωάννης Γραμματικάκης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος – Δρ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελητής Α’ΕΣΥ, Π.Γ.Ν «Αττικόν», ανέπτυξε το θέμα του Καρκίνου του μαστού, και μίλησε για τις προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα ανάλογα με την ηλικία της, πότε διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο, πόσο σημαντική είναι η μαστογραφία και κάθε πότε πρέπει να γίνετε και για τους τρόπους θεραπείας του.

Για την Οστεοπόρωση και την Εμμηνόπαυση, μίλησαν ο κ. Σαλαμαλέκης Γεώργιος Μαιευτήρας – Γυναικολόγος – Δρ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιακός υπότροφος Γ’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής, Π.Γ.Ν «Αττικόν» και η κα Τσοκάκη Θεοδώρα, Ειδικ/μενη Μαιευτικής Γυναικολογίας, Π.Γ.Ν «Αττικόν», και ανέπτυξαν τους παράγοντες κινδύνου, μίλησαν για τις επιπτώσεις τους, για την ορμονική θεραπεία και για τους τρόπους προστασίας και αντιμετώπισης τους.

Μετά το πέρας της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν από τους ιατρούς ΔΩΡΕΑΝ τεστ ΠΑΠ στο Δημοτικό Πολυιατρείο

imerida-05

Από αριστερά: Ο κος Σωτήριος Παπασπυρόπουλος Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, ο κ. Ιωάννης Γραμματικάκης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, ο Ομότιμος Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριος Κασσάνος, η κα Ελένη Λέκκα, Πρόεδρο; του Ν.Π.Δ.Δ & Ο.Κ.ΟΙ.Π.Α.ΔΑ και ο κ. Γεώργιος Κορμάς, Επιστημονικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας

imerida-07

 

imerida-01

imerida-06

imerida-02

Ο κ. Ιωάννης Γραμματικάκης με τον κ. Γεώργιο Κορμά

imerida-03

Μεγάλη η ανταπόκριση των δημοτών του Αμαρουσίου στην ημερίδα ενημέρωσης των ΚΕΠ Υγείας