Οι κάτοικοι Γαλατσίου που παραβρέθηκαν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ» είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικό επιστήμονα για τα προγράμματα και τις δράσεις που στοχεύουν στην προστασία των παιδιών και των εφήβων και αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου και τον σχολικό εκφοβισμό, κακώς και τους τρόπους προφύλαξης τους.

Την ημερίδα ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, διοργάνωσε ο Δήμος Γαλατσίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Γαλατσίου.

Ο κ. Γιώργος Κορμάς, Επικεφαλής Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Επιστημονικός Σύμβουλος Σχολών Γονέων και Επιστημονικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας ανέλυσε διεξοδικά τους κινδύνους που απειλούν τα παιδιά μας και τη μεγάλη σημασία της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. «Να είμαστε ενημερωμένοι για τους κινδύνους που είναι γύρω μας. Και να είμαστε κάθε στιγμή κοντά στα παιδιά μας. Αυτή είναι η καλύτερη πρόληψη», τόνισε ο κ. Κορμάς.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παραβρισκόμενους και ανάλυση των τρόπων και τεχνικών, που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, ώστε να προστατευθούν τα παιδιά.