Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των πολιτών και στο χειρισμό καταστάσεων απειλητικών για τη ζωή»

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 29 Μαϊου 2021, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου, Υπεύθυνος σε θέματα Δημόσιας Υγείας & Υπεύθυνος ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων, κ. Κων/νος Καράμπελας δήλωσε : «Η σημερινή παρουσίαση των Α΄ Βοηθειών από την κα Λουΐζα Λογοθέτη ήταν άρτια και εποικοδομητική και την ευχαριστούμε για αυτό. Οι πιθανότητες να χρειαστεί κάποια στιγμή να βοηθήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας είναι αρκετές, για αυτό είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε τον τρόπο να το κάνουμε. Με σύνθημα λοιπόν «Η ΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ» το ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας θα συνεχίσει να προσφέρει στους συμπολίτες μας εφόδια με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας τους».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Η συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάγκη για γνώσεις που μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. Ο πολίτης μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή, όπως οι φυσικές καταστροφές. Το Δίκτυο πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης, όπως η εκπαίδευση στις βασικές Α’ Βοήθειες».