Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των πολιτών και στο χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με το Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού, την  Ένωση Γονέων του Δήμου,  την Ομάδα Εθελοντών “ΔΡΑΣΗ”  και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 24 Απριλίου, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Το σεμινάριο χαιρέτησε η κ. Νίκη  Τρίγκα, Δημοτική Σύμβουλος, Πολιτική Εκπρόσωπος του Δήμου στο ΕΔΔΥΠΠΥ , ο κ. Μανώλης  Σίμος, Πρόεδρος  της Ένωσης  Γονέων, και η κ. Διονυσία Πέττα, Πρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών “ΔΡΑΣΗ”.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Είναι αδιαμφισβήτητο πως η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες. Μια βασική εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη ζωή ενός ανθρώπου καθώς και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που μπορεί να αποβούν απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Το Δίκτυο συνεχίζει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο για την προαγωγή της υγείας των πολιτών διοργανώνοντας διαδικτυακά σεμινάρια, εν καιρώ πανδημίας».