Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση στις βασικές Α’ Βοήθειες-ΚΑΡΠΑ μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για τη ζωή ενός συμπολίτη μας».

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ιλίου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 18 Απριλίου, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες οι οποίοι ξεπέρασαν τους 130, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε: «Η έγκαιρη πρόληψη σώζει ζωές και η έγκαιρη υποστήριξη της ζωής δίνει χρόνο στους ανθρώπους. Η γνώση πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητο εφόδιο για τον καθένα, προκειμένου να αντιμετωπίσει απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Ο Δήμος Ιλίου και το ΕΔΔΥΠΠΥ δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να αποκτήσουν αυτή τη γνώση, βοηθώντας συνανθρώπους τους όταν το χρειάζονται. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το ΕΔΔΥΠΠΥ και τον πρόεδρο του Γιώργο Πατούλη για την πολύ καλή συνεργασία, που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται χρήσιμες δράσεις για τους πολίτες».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Είναι αδιαμφισβήτητο πως η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όπως το εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ, ενισχύουν την πρωτοβουλία μας αυτή. Μια βασική εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη ζωή ενός ανθρώπου καθώς και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που μπορεί να αποβούν απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Το Δίκτυο συνεχίζει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο για την προαγωγή της υγείας των δημοτών, εν καιρώ πανδημίας».