Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των πολιτών και στο χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγ. Βαρβάρας και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος δήλωσε: «Η εμπεριστατωμένη παρουσίαση της κας Λουίζας Λογοθέτη, ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και διδακτική σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών. Οι κίνδυνοι, η “κακή στιγμή” δεν κάνουν διακρίσεις. Ακόμα και στοιχειώδεις γνώσεις πρώτων βοηθειών μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες για να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η ευαισθητοποίηση των πολιτών έχει αποδειχτεί σωτήρια καθώς με βασικές γνώσεις μπορεί ένας συμπολίτης μας να σώσει μια ανθρώπινη ζωή. Το Δίκτυο συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο για την προαγωγή της υγείας των δημοτών, εν καιρώ πανδημίας, διοργανώνοντας διαδικτυακές δράσεις ενημέρωσης σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».