Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ και Α’ Βοηθειών για την αντιμετώπιση επικίνδυνων για τη ζωή καταστάσεων, μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για κάθε πολίτη»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το  Σάββατο 27 Μαρτίου 2021,  το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Υγείας, κ.Παπαδήμας Αναστάσιος, δήλωσε: «Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η  εκπαίδευση στις Α΄ βοήθειες είναι απαραίτητη για όλους, καθώς μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για κάποιον συνάνθρωπό μας μέχρι να φτάσει η ιατρική βοήθεια».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Η εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ και Α’ Βοηθειών για την αντιμετώπιση επικίνδυνων για τη ζωή καταστάσεων, μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για κάθε πολίτη. Το Δίκτυο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλει με κάθε τρόπο για την προαγωγή της υγείας των πολιτών με συνεχείς δράσεις  προληπτικού χαρακτήρα μέσω διαδικτύου, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας».