Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στο

Δήμο Χαϊδαρίου

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαϊδαρίου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), λαμβάνοντας και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν πολύ ικανοποιητική. Ιδιαίτερη σημασία έχει το ενδιαφέρον που έδειξαν πολλοί εργαζόμενοι του Δήμου για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, αλλά και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Φώτης Θεοδωρακόπουλος δήλωσε: «Η εκπαίδευση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ είναι πολύ σημαντική. Κανένας δεν ξέρει ποια στιγμή μπορεί αυτές οι γνώσεις να γίνουν το εργαλείο για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας που συμμετείχαν στην εκπαίδευση. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου Χαϊδαρίου στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Πρόεδρο του, Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, αλλά και στους Διασώστες της ΕΔΟΚ που έχουν πολλά χρόνια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλει με κάθε τρόπο για την προαγωγή της υγείας των πολιτών με συνεχείς δράσεις προληπτικού χαρακτήρα. Η εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ και Α’ Βοηθειών για την αντιμετώπιση επικίνδυνων για τη ζωή καταστάσεων, μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια».