Γ. Πατούλης: «Μέλημά μας η ενημέρωση και η προαγωγή της Υγείας όλων των πολιτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεταμόρφωσης και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 13 Μαρτίου,  το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, με συμμετοχή περισσότερων των 110 ατόμων ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Ευστράτιος Σαραούδας, δήλωσε πως η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες είναι ένα δώρο ζωής του ανθρώπου στον συνάνθρωπο και διδάσκει τις αξίες της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτης Λουσίδης, δήλωσε πως όσο περισσότεροι πολίτες ενημερώνονται για τις Α’ Βοήθειες, αντίστοιχο θα είναι και το όφελος για την κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες. Η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών και η ευαισθητοποίηση του, μας δίνει δύναμη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε δράσεις ενημέρωσης και προληπτικού χαρακτήρα».