Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Ζωγράφου

Γ. Πατούλης: «Η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την  Κυριακή 31 Ιανουαρίου,  το τρίτο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής και την τρίτη φορά με συμμετοχή 70 πολιτών. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 210 στα τρία διαδικτυακά σεμινάρια Α-Βοηθειών που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ζωγράφου κα Χαλκιαδάκη δήλωσε: «Η εφαρμογή προγραμμάτων κατάρτισης Α ́ Βοηθειών οδηγεί στη σωτήρια συνδρομή των επιμορφωμένων σε πολλές έκτακτες περιπτώσεις υγείας. Η γνώση Α ΒΟΗΘΕΙΩΝ αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η συμμετοχή των πολιτών στο διαδικτυακό σεμινάριο Α-Βοηθειών ΚΑΡΠΑ, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ. Ο μεγάλος αριθμός των δημοτών που παρακολούθησαν αυτή τη δράση δηλώνει πως εμπράκτως διαδίδεται το μήνυμα της ευαισθητοποίησης. Η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες».